UDRUGA ZA RAZVOJ KREATIVNIH RADIONICA I KVALITETE ŽIVLJENJA OSOBA S INVALIDITETOM uspješno je privela kraju projekt “Mogu i ja”, financiran u iznosu od 6.656,31 EUR od strane Zaklade “Hrvatska za djecu” putem “Javnog poziva za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata iz 2022. godine”.

Projekt je obuhvaćao različite aktivnosti za 78 djece u dobi od 7 do 15 godina s naglaskom na djecu s invaliditetom i teškoćama u razvoju, te djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja kojima se željelo približiti znanost, kultura i umjetnost.

Projektne aktivnosti provodile su se u razdoblju od 1.11.2022. do 31.10.2023. kroz dvije faze. Prva faza se odnosila na edukativne radionice na kojima su se obrađivati različite teme, dok se druga faza odnosila na edukativne izlete i sportske igre čime su zaokružene sve projektne aktivnosti.

Svoj doprinos provođenju ovog projekta dali su i brojni volonteri, asistenti, knjižničari i profesori, kao i sami roditelji te se tim više projekt iskazao kao uspješnim i vrijednim za nastavkom. Ovim putem im se svima zahvaljujemo kao i Zakladi “Hrvatska za djecu” što je prepoznala ovaj projekt i financijski ga podržala.

U prilogu donosimo fotogaleriju s veselih projektnih aktivnosti.

Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima na može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.