Požeško-slavonska županija je po prvi puta bila domaćin Poslovnom sastanku Hrvatske mreže zdravih gradova. Kako je centralna tema sastanka bila „Osobe s invaliditetom –test pristupačnosti sustava zdravstva“ uz predstavnike gradova i županija članova Hrvatske mreže zdravih gradova, sastanku su bili prisutni predstavnici pozvanih udruga osoba s invaliditetom, među kojima i Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH.

Nakon uvodnih govora župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića te predsjednika Hrvatske mreže zdravih gradova, profesor emeritusa Silvija Vuletića, uslijedilo je predavanje prof. dr. sc. Selme Šogorić na temu „Osobe s invaliditetom – test pristupačnosti sustava zdravstva“, te primjeri dobre prakse koje su predstavile udruge i ustanove Požeško-slavonske županije. Koordinatorica projekata u udruzi, Štefanija Madaj predstavila je rad Udruge i projekte čijim se aktivnostima izravno pridonosi razvoju sustava zdravstva u Požeško slavonskoj županiji.
Program koji je predstavljen odnosi se na djecu s teškoćama govorne jezične komunikacije i djecu s drugim razvojnim teškoćama te njihove roditelje ili skrbnike, a obuhvaća aktivnosti individualnog rada s djecom, grupnog rada (vježbe i radionice) te savjetodavnu podršku roditeljima i skrbnicima.