Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Grada Požege obavještava vas o vršenju usluge Kućna dostava knjiga – besplatnog prijevoza knjiga i neknjižne građe na kućne adrese korisnika

S ciljem poticanja čitanja, kućna dostava knjiga vršit će se na privatne adrese korisnika usluge:

osobama koje zbog fizičkih ograničenja, invaliditeta ili starosti nisu u mogućnosti posjećivati knjižnicu uz povlaštenu cijenu članarine (iznos od 35,00 kn – 50% iznosa godišnje članarine).

Nakon prijave u sustav pružanja usluga (telefonski ili putem e-maila), Udruga će knjižnici dostaviti popis korisnika (uz potrebna redovita ažuriranja popisa). Također, korisnici će dobiti katalog s prijedlogom naslova te moći zatražiti pojedine naslove prilikom kontakta s ovlaštenim djelatnikom Udruge.

Dostava knjiga obavljat će se svakih 20 dana uz mogućnost posudbe najviše 3 knjige + 3 primjerka neknjižne građe („zvučne knjige „ na CD-u).

Uslugom se želi omogućiti starijim nepokretnim osobama, starijim osobama s invaliditetom kao i osobama koje stanuju u udaljenijim dijelovima grada pristup fondu Knjižnice, obrazovanju i bogaćenju kulturnog života svakog pojedinca u zajednici kao i nepristranoj obaviještenosti građana.

Prijave za korištenje usluge obavljaju se:

  • telefonski na broj: 034/271-478,
  • pisanim putem (poštom, e-mailom na uzriup.rh.pozega@gmail.com )
  • osobno na adresu Udruge Vlatka Mačeka 4, Požega

(zahtjev za korisnika može podnijeti i druga osoba)

slika za web stranicu