Bez naslova1

Dana 31.10.2017. godine završen je projekt “Nove mogućnosti za osmijeh starijih osoba” kojima se željelo utjecati na smanjenje regionalne razlike u smislu socijalne isključenosti osoba starije životne dobi, a koje je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bez naslova2

Rezultati projekta su 10 održanih edukacija i radionica u Čaglinu, Brestovcu i KUtjevu, 50-ak korisnika frizerskih usluga na području Grada Pleternice i još mnogo pravnih savjeta i pomoći našim korisnicima u obavljanju njihovih osnovnih potreba.

Postignuća:
1. Osobama starije životne dobi pružene su informacije o temeljnim pravima i socijalnim uslugama koje su zbog različitih razloga nedostupne ili slabije dostupne osobama s pojedinih područja Požeško slavonske županije u svrhu njihove zaštite od neželjenih posljedica nepoznavanja svojih prava,
2. Dobivanjem projekta ostvarena je prilika proširiti broj zaposlenih u Udruzi, a to znači i širenje dostupnih usluga, više vremena za posvetiti se ugroženim skupinama društva i sinergija kreativnosti. Zadržana je i proširena suradnja s partnerima za provedbu projekata i upućivanje na ciljanu skupinu ljudi za provedbu samog projekta.
3. Organiziran je mobilni tim za terenski rad radi pružanja nedostupnih ili slabo dostupnih usluga u ruralnim područjima županije (frizer, pravnik),
4. Poboljšano opće stanje korisnika s fizičkog, socijalnog i psihološkog aspekta,
5. Javnost je upoznata sa stvarnim potrebama, pravima i mogućnostima starijih osoba, animirani su na sudjelovanje u projektu te ih se potaknulo na dijeljenje informacija o mogućnostima korištenja usluga iz projekta.

Ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima, volonterima i voditeljima na promicanju vrijednosti osoba treće životne dobi u Požeško-slavonskoj županiji.

Projekt ovdje ne staje nego idemo dalje. Svi zainteresirani za korištenje frizerskih usluga u svom domu mogu se javiti na kontakte navedene na našim stranicama.