Na Radio Vallis Aurea u sklopu emisije Zdrave minute, predsjednik Udruge za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom Republike Hrvatske Marinko Zeljko, predstavio je udrugu i osobe s invaliditetom.

Ističe kako je Udruga osnovana još 2003. godine s ciljem podizanja lokalne problematike osoba s invaliditetom na nacionalnu razinu.

Kroz razgovor su se protezale razne teme pa tako ističe i da je unaprijeđen položaj osoba s invaliditetom, da je uvedeno puno noviteta, ali da postoji još mnogo područja na kojima se treba raditi. Posebno ističe kako je važno raditi na njihovom zapošljavanju i osiguravanju egzistencije, odnosno da se školovanjem dođe do ostvarivanja takvih ciljeva.

Udruga obavlja i kućnu radinost te kroz takvu radnu terapiju radi na poboljšanju života osoba s invaliditetom. Smatra da se na taj način osobe s invaliditetom osjećaju korisne u društvu i lakše se nose sa svojim invaliditetom. Udruga pruža usluge rješavanja problema osoba s invaliditetom, osigurava polakšice, rješava socijalne potpore, pomaže djeci s teškoćama u učenju, apelira na rješavanje arhitektonskih barijera, provodi dnevni boravak i slično.

Cijeli razgovor dostupan je i može se poslušati na: https://youtu.be/Imh8Vq6VoDU

Emisija je sufinancirana iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.