Rođen 22.3.2014. kao veseli dječak naš Dominik se razvijao kao i svako drugo dijete u svojoj sobici kraj Ivanca. Na prve poglede upoznavao je svoje roditelje, učio govoriti i hodati, a onda 2016. godine doživio je moždani udar. Posljedice po dijete su bile paraliza cijele jedne strane tijela.

Roditelji su ostali u šoku, ali morali su gurati dalje. Isprva nisu prihvaćali ničiju pomoć jer su smatrali da se sami mogu nositi sa svojim problemima i da će Dominik to brzo preboljeti. Premda je maleni Dominik ostao veseo s voljom za životom i upoznavanjem svijeta, njegovi roditelji su iz dana u dan padali sve više i financijski i psihološki. Došli su na kraj litice i sada im je potrebno pružiti mnoštvo malenih i velikih ruku i izgraditi novi most pred njima.

Da bi oporavak u konačnici bio što uspješniji roditelji su se, po preporuci liječnika, odlučili na liječenje u Klinici Sankt Lukas u Salzburgu. Samo jedan termin sa svim troškovima iznosi 13.000,00 kn i to je jako teško palo roditeljima jer je za uspješan oporavak potrebno najmanje 10 termina za koje više nemaju sredstava.

Za svoje dijete odlučili su prodati i ono zadnje što imaju, ali ona smo ih zaustavili jer će takvom djetetu trebati još puno u životu dok ne stane na svoje noge.

Sa samim slučajem smo upoznati gotovo od samog početka i pratili smo napredovanje cijelog slučaja. Upoznali smo ih da nisu sami u svemu ovome. Stići će podrška sa svih strana, samo se ne trebaju predati.

 

Iz ovog slučaja pozivamo sve one koji žele da mogu podržati akciju uplatom na račune:

Udruga za razvoj kreativnih radionica i kvalitetete življenja osoba s invaliditetom RH HR132360000 1101660952 (Zagrebačka banka)

Uz opis: Donacija za liječenje Dominika

 

Za sve informacije možete nas dobiti na brojeve telefona:

034/271-478 (Udruga za razvoj)

098/801-645 (predsjednik Udruge)

 

Vjerujemo u vašu pomoć te se unaprijed zahvaljujemo.